maanantai 1. helmikuuta 2016

80's Rocks Party: BadCase + guests, Leather Rebels plays Judas Priest, Luca & Erkka duo - On The Rocks, Helsinki 30.1.2016

Viime marraskuussa On The Rocksissa koettiin mainio 80’s Rocks Party, joten nyt oli uusinnan paikka. Matkalla Helsinkiin saatiin kuitenkin jobinpostia, sillä itselleni illan odotetuin artistivieras Nitte Valo (Burning Point, ex-Battle Beast) oli joutunut perumaan esiintymisensä BadCasen kanssa sairastumisen vuoksi. Tästä takaiskusta huolimatta kasarirockia kuultiin kuitenkin tuhti paketti.

Illan avasivat duo Luca Gargano & Erkka Korhonen akustisella setillään. Maukasta musisointia, johon pientä lisävirettä toi kuultujen biisien tunnistuskilpailu. Haastetta oli riittämiin, mutta oma pieni tiimimme tunnisti kuitenkin muutaman kappaleen ja niiden alkuperäisesittäjät. Setistä löytyi mm. Extremeä, Vinnie Vincentiä, Warrantia, Ritchie Samboraa ja David Lee Rothia.



Leather Rebels tarjosi omassa Judas Priest -setissään hyvän klassikkokimaran. Monien vastaavien tribuuttibändien ongelmana on se, että yritetään matkia liiaksi alkuperäistä niin soitannollisesti kuin ulkonäöllisestikin, jolloin homma kääntyy helposti (tahattoman) komiikan puolelle. Leather Rebels tekee hommaa kuitenkin omalla tyylillään, eikä yritä liiaksi matkia suurta esikuvaansa. Tunnin settiin oli mahdutettu takuuvarmojen hittien lisäksi myös jotain vähemmän kuultua, kuten vaikkapa erittäin kova Turbo-albumin päätösraita Reckless. Kansainvälistä väriäkin saatiin mukaan, kun Intialainen Priest-tributoija Ranjit Menon liittyi joukkoon laulamaan Painkilleriä ja Turbo Loveria.



+ Metal Gods

BadCasella oli omaan esitykseensä vaikea lähtökohta, kun odotettu erikoisvieras siis puuttui kokoonpanosta. Bändi kuitenkin suoriutui hankalasta paikasta hyvin ja laulaja Kari Saukko sai apua nopealla aikataululla lavalle haalituilta tuuraajilta. Juliaksi esitelty neitonen lauloi Heart-yhtyeen Alone-klassikon hienosti, eikä yhtään jälkeen jäänyt Manowarin Heart of Steelin tulkinnut, yleisöstä lavalle nostettu herra. Muitakin vieraita nähtiin ja osa kappaleista kulki paremmin, osa taas vähän hapuillen. Bändi oli kuitenkin jälleen hyvä ja settilista mainio, joskin soundipuolella olisin kaivannut kitaroihin lisää tehoa. Vaikeuksien kautta voittoon kuitenkin edettiin ja uusintaa lupailtiin vielä tälle keväälle niin, että myös nyt puuttumaan jäänyt Nittekin on mukana.



+ Heart of Steel


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti