sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Bowmore 1983 27 yo

Maistelussa "travel retail"-markkinoille pullotettu Single Cask Bowmore.

Bowmore 1983 27 yo, 55,6%. Single Sherry Hogshead. Distilled 12.11.1983, bottled 16.3.2011


Tuoksu on voimakas ja syvä. Antiikkinahkaa, kevyehkö sherryisyys, makea kukkaisuus. Pehmeä turvesavu tuo rotevuutta taustalle. Kypsää mustaherukkaa.

Kypsän hedelmäinen maku tuntuu täydessä vahvuudessaan alkuun jopa hyökkäävän vahvalle. Hapahkoa marjaisuutta, melko tuhti turpeisuus. Sherryisyys on melko kevyttä, mistään "sherrymonsterista" ei ole kyse. Taustalla kukkainen vivahde (laventeli).

Jälkimaku on pitkä ja mukavasti lämmittävä. Pehmeä turvesavu, kuivatut sekahedelmät. Aavistus makeaa sitrusta. Taustalla suolaisuutta ja lakritsia. Maku kasvaa hienosti loppua kohden!

Pieni laimennus ja aika lasissa parantaa makujen tasapainoa ja hioo viskin teräviä särmiä. Tämä 1983-vintage on kokonaisuutena hyvä 1980-luvun iäkäs Bowmore, mutta ei kuitenkaan ainakaan tällä maistamisella niin säväyttävä kuin vaikkapa joitain aikoja sitten arvosteltu 1985-vintage oli.

2 kommenttia:

  1. Saako udella, paljonko tuli pullolle hintaa?

    VastaaPoista
  2. Tislaamon ilmoittama ovh tälle pullolle oli 500 puntaa (reilut 600€). Oman pulloni sain onnekkaasti aika paljon edullisemmin. Tällä hetkellä tämä taitaa olla yksi hankalammin saatavista uusista Bowmoreista, kun muutamakin harrastaja on valitellut tämän puuttuvan kokoelmasta.

    VastaaPoista