sunnuntai 25. marraskuuta 2012

The Macallan 18 yo 1978

The Macallan 18 yo 1978, 43%, bottled 1996. Matured in Sherry wood.


Tuoksu on syvä ja voimakkaan sherryinen, johon runsaahko tammi sulautuu saumattomasti. Kuivattuja sekahedelmiä, tummaa suklaata, kahvia. Ylikypsää luumua. Täyteläinen, voimakaspiirteinen ja pehmeä.

Maku tarjoaa vahvaa kaakaota, tuhtia sherryisyyttä, sekä tammea. taustalla pehmeä maltaisuus. Raikkaan minttuinen vivahde. Todella täyteläinen "body".

Jälkimaussa sherryisyys kuivahtaa hieman hapokkaaksi ja kevyen tanniiniseksi. Tammea, suklaata. Pitkä, pehmeä ja tasapainoinen. Ei liian makea.

Todella hyvä Macallan. Vertaillessa vuosikertoihin 1979 ja 1980, nyt maistettu 1978 tarjosi enemmän maun "syvyyttä" ja tammea. Myöskään viski ei ollut aivan niin makea kuin nuo seuraavat vintaget. Tasapainoinen kokonaisuus, jopa hieman parempi kuin hieno 1980-versio. Tässä testissä 1979 tuntui jäävän hieman väliinputoajaksi (vaikka hyvää on sekin).


2 kommenttia:

  1. Kaikenkaikkiaan upea Macallan - tuo sherryisyys oli jopa "lihaisaa" maultaan minusta, ja moni muukin tuntui olevan samaa mielta. Tooosi tuhti tapaus, josta hennompi, marjaisen makea sherryisyys on kaukana!

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. Tyylikäs "sherrymonsteri", missä Sherry ei ollut kuitenkaan liian hallitsevassa roolissa.

    VastaaPoista