sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Probably Speyside's Finest Distillery 1967 41 yo DL OMC

Maistelussa iäkäs viski Douglas Laingilta ja elleivät viskimaailman kirjat ole aivan sekaisin, pullon sisältö on peräisin Glenfarclasin tislaamolta.

Probably Speyside's Finest Distillery 1967 41 yo, 50%.  Distilled Nov. 1967, bottled Sept. 2009. Sherry Butt, Douglas Laing Old Malt Cask, DL ref 5515. 456 bottles.


Tuoksu on aromikas ja runsaan hedelmäinen. Tyylikäs syvä sherryisyys, kaunis tammi. Mustaa teetä, tummaa suklaata, nahkaa, karamellisoitua appelsiinia. Hieno!

Maku on pehmeä ja maukas. Maut tuntuvat mukavan vahvapiirteisinä. Kuivahko, täyteläinen sherryisyys sekä runsas, mutta hienon tasapainoinen tammi. Suklaata, lakritsia, viikunaa, tuoretta luumua.

Jälkimaku kääntyy hieman kirpeän/happaman hedelmäiseksi. Tammi tuntuu upean tyylikkäänä ja sulautuen täydellisesti sherryisyyteen. Makeaa sitrusta. Sherryisyys on kuivaa ja vahvapiirteistä. Pitkä!

Tyylikäs ja herkullinen viski, jossa kaikki palaset ovat loksahtaneet hienosti paikoilleen. Esimerkillisen tasapainoinen makumaailma. Loistava pullotus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti