perjantai 16. marraskuuta 2012

Joe Lynn Turner - Klubi, Tampere 14.11.2012


Mm. Rainbown sekä Deep Purplen vokalistina tunnetuksi tullut Joe Lynn Turner esiintyi keskiviikko-iltana Tampereen Klubilla. Sen verran harvinaista herkkua oli jälleen tarjolla, että sinnehän oli lähdettävä.
Pari keikkaa sisältävällä Suomen "kiertueella" Turnerin taustalla musisoinnista vastasivat kotimaisista rockpiireistä tutut nimet:

Klaus Wirzenius, basso
Okke Komulainen, koskettimet
Mika “Lamppari” Lamminsivu, kitara
Rolf Pilve,rummut



Kuten arvata saattoikin, illan settilista oli koottu pelkästään Rainbown ja Deep Purplen kappaleista, joten yleisölle tarjottiin todellinen klassikkokimara. Bändi oli loistava, kuten myös illan tähti Joe Lynn Turner, hittien seuratessa toisiaan. Pitkä keikka huipentui lopussa kuultuihin Deep Purplen merkkiteoksiin Burn ja Smoke on the Water. Mutta ei siinä vielä kaikki. "Smoken" jälkeen bändi palasi vielä lavalle ja oli illan todellisen herkkupalan vuoro. ZZ Topin "Tush" soi komeasti ja biisi venyi pitkäksi jamitteluksi, missä soittimetkin vaihtoivat "omistajaa". Joe Lynn Turner tarttui kitaraan, kun taas "Lamppari" sai käteensä basson. Huikeaa ja spontaania viihdyttämistä, jossa Turner näytti, että kyllä kitaran soittokin luonnistuu. Vielä tämäkään ei yleisölle, eikä bändille riittänyt, vaan perään rymisteltiin vielä rock'n'rollin tahdissa. Chuck Berryn "Johnny B. Goode" toimi hienona päätöksenä tälle loistavalle illalle. 
Yli kaksi tuntia laatumusiikkia ja kotimatkalle sai lähteä jälleen iloisin mielin. Hienoa!




17. Tush, 18. Johnny B. Goode

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti