tiistai 13. marraskuuta 2012

Imaginaerum by Nightwish - Hartwall Areena, Helsinki 10.11.2012


Ennakkoasetelmat illan Nightwish-tapahtumaan olivat mitä mielenkiintoisemmat. Hartwall Areenalla tultaisiin näkemään yhtyeen uusi laulajatar, hollantilainen Floor Jansen, sekä konsertin jälkeen vuoronsa saisi uuden Imaginaerum-elokuvan maailman ensi-ilta.

Floor Jansen tuli Nightwishin laulajaksi pikaisella aikataululla, edeltäjänsä Anette Olzonin ja yhtyeen teiden erottua kesken syksyn Yhdysvaltain kiertueen. Jansen oli ainakin itselleni varsin tervetullut valinta bändiin, sillä laulajattaren aiempaa yhtyettä After Forever'ia on tullut jonkun verran kuunneltua ja näin myös bändin 2000-luvun alkupuolella kertaalleen keikallakin.


Illan konsertista kehkeytyikin varsin kovatasoinen kaikin puolin. Settilista oli erittäin hyvä, valot ja pyrotehosteet upeat, bändi hyvässä vireessä ja Floor Jansenin laulu kertakaikkiaan upeaa.
Jansenista Nightwish onkin saanut näyttävän ja valovoimaisen keulakuvan, joka esiintymisellään otti areenan suurella lavalla tilan ja yleisönsä haltuun varsin näyttävästi. Täytyykin toivoa, että pesti bändissä tulee jatkumaan meneillään olevan Imaginaerum-kiertueen jälkeenkin.


Nightwish on nykyään musiikillisesti varsin monipuolinen rockyhtye ja tästä saatiin hyvä osoitus keikan keskivaiheilla kuullussa Slow, Love, Slow-kappaleessa. Hidas tunnelmapala vei katsojat hämyisen jazzklubin maailmaan ja toi tyylikkään suvantovaiheen raskaamman materiaalin keskelle.
Instrumentaali Last of the Wilds antoi hengähdysaikaa laulajalle ja viereilevina muusikkoina lavalla nähtiin viulisti Pekka Kuusisto, sekä Troy Donockley pilleineen. Heti perään kuullun Arabesquen aikana tulitaitelijat loivat näyttäviä kuvioita muuten pimeällä estradilla.
Loppukeikan ajaksi pistettiin jälleen rockvaihde päälle ja kun viimeisenä kuultu Last Ride of the Day päättyi näyttävään ja Nightwishin tyyliin sopien mahtipontiseen ilotulitukseen, ei voinut olla kuin erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Kiitos Nightwish, Kiitos Floor Jansen.


1. Taikatalvi
2. Storytime
3. Dark Chest of Wonders
4. Amaranth
5. Scaretale
6. Ever Dream
7. Slow, Love, Slow
8. I Want My Tears Back
(With Troy Donockley and Pekka Kuusisto)
9. Last of the Wilds
(With Troy Donockley and Pekka Kuusisto)
10. Arabesque
(With pyro dancers)
11. Planet Hell
12. Ghost River
13. Song of Myself
14. Ghost Love Score
15. Last Ride of the Day





Tauon jälkeen vuorossa oli kohuttu Imaginaerum elokuva. Valitettavasti tämä musiikkivideomainen leffa ei tehnyt yhtä hyvää vaikutusta kuin illan keikka.
Imaginaerum on järjettömän sekava, erilaisissa fantasiamaailmoissa poukkoileva sekamelska, jonka heppoisesta juonesta huolimatta ainakin itse putosin kärryiltä niin monta kertaa, että katsominen alkoi olla todella turhauttavaa. Henkilöhahmot jäivät täysin "vieraiksi" eikä leffan ajatus ja juonen päämäärä kirkastunut missään vaiheessa.
Nightwishin jäsenet nähdään myös elokuvan muutamissa kohtauksissa, mutta nämäkin osuuden tuntuivat kovin teennäisiltä ja päälleliimatuilta. Yksi oudoimpia pitkään aikaan näkemiäni elokuvia, jossa hyvää oli lähinnä vain sen musiikki.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti