sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Leafblade, End of August - Suistoklubi, Hämeenlinna 25.10.2012



Suiston tunnelmallisessa torstai-illassa soi akustinen musiikki, kun Brittiläinen Leafblade saapui Hämeenlinnaan jo toista kertaa. Illan avauksena kuultiin kotimainen End of August.

End of August on uusi tuttavuus kotimaisella musiikkikartalla ja yhtyeen akustinen "indie folk" teki ainakin näin livetilanteessa hyvän vaikutuksen. Tyylikästä ja vahvaa, melankolista tulkintaa, joka sopi kylmään alkutalven iltaan hienosti. Kuuntelemaan "vangitseva" setti. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistaan 14.11.

End of August


Leafblade oli kokenut muutosta miehistössään sitten viimenäkemän. Nyt lavalla nähtiin duo Sean Jude - kitara,laulu & Kevin Murphy - basso.
Yhtyeen tyylilajina on akustinen, hieman aavemaisia ja mystisiä sävyjä omaava folkrock. Kappaleiden sanoituksiin on haettu vaikutteita tarustoista, luonnosta, tai vaikkapa vanhojen runojen maailmoista.














Bändin tälle vuodelle lupailtua uutta albumia ei ole ollut ainakaan vielä näköpiirissä, joten keikalla kuulimme lähinnä ensialbumi "Beyond, Beyond"in materiaalia höystettynä muutamalla coverilla. Jimi Hedrixin The Wind Cries Mary ja Led Zeppelin Going to California toimivatkin kaksikon käsittelyssä mallikkaasti.
Esitys oli kokonaisuutena varsin vahva ja Suiston yleisö sai viiden euron pääsylipuille varmasti enemmän kuin hyvän vastineen.

Tyylikäs ilta hyvän rauhallisen musiikin parissa.

Leafblade

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti