lauantai 29. syyskuuta 2012

Sonata Arctica - Tavastiaklubi, Helsinki 26.9.2012


Ilma ulkona kylmenee ja syksy pimenee, mutta se ei tahtia haittaa, sillä viime aikoina on itselläni riittänyt kiirettä ja menoja niin, ettei uusia juttuja meinaa ehtiä kirjoittelemaan.

Viime keskiviikkonakin olisi tapahtumaa ollut liiaksikin. Helsingissä olisi nimittäin ollut varsin mielenkiintoinen Ardbeg-komitean tasting-tilaisuus tislaamopäällikön johdolla, mutta olin jo aiemmin luvannut mennä samaan aikaan poikani kanssa Sonata Arctican keikalle. Näin suunnaksi siis Tavastia, tuo maamme legendaarisin rockklubi. Kiitokset Tavastian suuntaan ikärajattoman keikan järjestämisestä!

Ardbeg-tilaisuus oli kuulopuheiden mukaan ollut varsin hyvä ja onnistunut, mutta niin oli erinomainen myös Kemin powermetal-ylpeys Sonata Arctica.


Keikka päräytettiin käyntiin tuoreimman Stones Grow Her Name-albumin rivakalla avausraidalla Only the Broken Hearts (Make You Beautiful) ja jatkoa seurasi hienon Black Sheep-klassikon muodossa.
Tämän huikean avauksen jälkeen yhtye tarjoili mukavan 1t. 40 min. sekoituksen uutta ja vanhaa Sonata-tuotantoa, pääpainon ollessa kuitenkin tuon tuoreimman albumin materiaalissa ja hyvä niin, sillä varsin kelpo levyn on bändi saanut aikaiseksi.

Keikan keskivaiheille oli sijoitettu muutaman biisin rauhallinen akustinen osio, jossa mm. upea Tallulah ja Bon Jovin Wanted Dead Or Alive kuultiin hienoina sovituksina.

Yhtye oli pirteässä vedossa ja soundit Tavastialla erinomaiset, jopa parhaat pitkään aikaan kuulemani. Lava oli tyylikäs ja hienot valot täydensivät kokonaisuutta.

 Todella onnistunut ja hyvä ilta kotimaisen melodisen powermetallin parissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti