torstai 10. marraskuuta 2011

Bunnahabhain 34 yo

Seuraavien päivien aikana olisi tarkoitus käydä läpi muutamia iäkkäitä Islayn saaren Bunnahabhain-tislaamon viskejä. Mielenkiintoa ainakin itsellä näihin riittää, sillä puhuttaessa vaikkapa 1960-luvulla tislatuista viskeistä, niin yleensä Bunnahabhain-pullotteet ovat tarjonneet varsin hyvää hinta-laatusuhdetta. Varsinkin IB-pullotteissa hinnat ovat pysytelleet varsin maltillisina, mikä on ollut varsin ilahduttavaa huomata. Aloitetaan kuitenkin OB-pullotteella..


Bunnahabhain 34 yo, 43,5%. One of 1620 bottles.

Tuoksu on runsaan kypsän hedelmäinen ja tavallaan jopa "raskas". Hedelmäisyyden takana tammea, pehmeää mallasta, suolaisuutta, sekä raikasta eukalyptusta.

Maku on erittäin pehmeä, täyteläinen ja maukas. Kaunis sherryisyys - kypsiä punaisia hedelmiä. Runsas maltaisuus ja maltillinen turpeisuus. Kuivaa tammea nousee taustalta esiin. Suuntuntumassa jotain vahamaista.

Jälkimaku kuivahtaa ja hedelmäisyys muuttuu hieman kirpeäksi ja marjaisemmaksi. Tammi nousee jälleen sopivasti esiin. Lopussa happamuutta ja suolaisuutta.

Erittäin hyvä, mutta jos oikein kriittisesti arvioidaan, niin hieman tasapaksuhkon makuprofiilin omaava iäkäs Bunna. Hyvä aloitus.



2 kommenttia:

  1. Tervehdys!

    Mielenkiinnolla aina blogiasi lukien olen miettinyt, mistä hankit yleensä tällaiset hieman harvinaisemmat viskit? En tiedä asusteletko Suomessa, mutta tätä olen pohtinut silmällä pitäen myös omia viskihankintojani.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ihan Suomessa asustelen! Pulloja ja sampleja on kertynyt omaankin kaappiin reilun kymmenen harrastusvuoden aikana jonkun verran, mutta usein näitä iäkkäimpiä ja harvinaisempia yksilöitä tulee hankittua sampleinä esim. muilta harrastajilta. Ihan kaikkea kun ei voi isoina pulloina itselle ostaa, joten samanhenkisestä laajasta harrastajapiiristä on tässä iso apu. Ja mitä pullojen ostamiseen tulee, niin kyllähän Britannian ja Keskieuroopan erikoisliikkeissä ostomahdollisuudet ovat rajattomat, vain oman lompakon paksuus on rajana :)

    VastaaPoista