keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Skotlannin Ylämailla, osa1

Suoman Mallaswhiskyseuran kevään 2011 jäsenmatka suuntautui Skotlantiin, (Highlands & Speyside) ja tässäpä kuusiosainen matkakertomus siitä, mitä siellä tapahtui.

Itse matkustin Skotlantiin jo päivää ennen "virallisen" ohjelman alkua ja tässä ensimmäisen päivän tunnelmia:

tiistai 10.5.2011


Aikainen herätys klo 03.45 ja suunnaksi Helsinki-Vantaan lentoasema. Kentältä aamukoneella Lontoon Heathrow'lle ja matkafiilis alkoi nousemaan. Heathrow'n viitosterminaalissa olikin sitten reippaasti aikaa tutkailla kentän valikoimia. Muutaman viskimaistiaisen, mm. Ardeg Uigeadail jälkeen olikin jo nälkä, mutta ei kauan, sillä kentän pubista tarjoiltu "big breakfast" vei totisesti nälän mennessään ja pitkäksi aikaa.



Sitten kohti pohjoista ja Aberdeenia. Lento sujui ongelmitta ja aikataulussa, joten oli aika tutustua kaupunkiin.




Ensimmäisenä löytyi viskikauppa, (yllätys). Aberdeen Whisky Shop kaupungin pääkadun varrella on mukava ja lämminhenkinen. Pienen idyllisen myymälän valikoima on mukavasti koottu ja peruspullotteiden rinnalla myynnissä on kerrassaan upeita harvinaisuuksia.
Parin maistiaisen ja pienten ostosten jälkeen pubiin ja janon sammuttajaksi pintti Real Alea.



Seuraava pysähdyspaikka oli sitten loistavasta viskivalikoimastaan tunnettu "The Grill" pubi, myöskin pääkadun varrella. Huhut pitivät paikaansa ja valikoima on ällistyttävän laaja. Valtava määrä viskejä, seassa runsaasti vanhempia pullotteita joita ei juurikaan enää muualta löydä.


Maisteluun valikoituivat seuraavat:


- MacPhail's 50 yo, (G&M) Single Malt. Tyylikäs ja maukas vanhus, "vanhan viskin" makua ja arvokkuutta.
- The Macallan Gran Reserva 1981 18 yo. Sherryviskien eliittiä, maukas ja tasapainoinen.
- Macallan Speymalt 1971 38 yo, (G&M). Hieno ja voimakaspiirteinen, pehmeä sherryviski. Tyylikäs
- Springbank Millenium Edition 25 yo. Kaunis ja pehmeä tuote, mukavan keveä.
- Port Ellen 1st Release, 22 yo. Hyvä, täyteläinen ja maukas. Tyyliltään lähellä PE:n "Rare Malts"-pullotteita.
- Caol Ila 25 yo, "The Grill". Kyseiselle pubille pullotettu maukkaan sherryinen Caol Ila oli hieno, hedelmäistä makeutta, tervaista savua ja täyteläisyyttä. Baarin tiskiltä sai ostaa tätä pullollisen mukaan, eikä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä.














Ensimmäinen päivä kului nopeasti kohti iltaa, joten pienen olutvertailun, (erilaisia BrewDog-panimon oluita) ja iltapalan jälkeen sänky kutsuikin jo melko aikaisin illalla.


Osa 2
Osa 3 Osa 4 Osa 5 Osa 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti