lauantai 1. tammikuuta 2011

Bowmore 10 yo, Cadenhead's

Pistetäänpä viskivuosi 2011 alulle ja päivän valintana, ainakin omaksi iloksi ja Viskisiepon kiusaksi, Bowmorea:)

Bowmore 10 yo, 42,5%, Cadenhead's Original Collection. (Bottled around 1990)

Tuoksussa raikkaita keltaisia hedelmiä, herukkaa, nokkosta. Hyvin kevyt, lähes olematon savuharso, sekä mukava raikkaus. Hento hiilen ja puun vivahde nousee ajoittain taustalta esiin. Hmm.. paljon yhtymäkohtia Bowmoren 1960-luvun lopun loistavaan tuotantoon.

Maku on hedelmäinen ja raikas. Vaniljasokerisuus, kirpeähköt hedelmät & raikas herukkaisuus toimivat hienona runkona. Jälleen selviä yhtymäkohtia 1960-luvulla tislattuihin selvästi iäkkäämpiin pullotuksiin. Turvesavuisuus pyörii taustalla kuivahkona ja hyvin maltillisena, aavistus märkää puuta nousee myös esiin.

Jälkimaku on maukas, hapokkaan marjainen ja kuivahkon hedelmäinen. Yllättävänkin pitkään jatkuva miellyttävä ja vivahteikas maku.

Maukasta, mutta siis vain 10 vuotiasta? Aivan loistava viski ja nyt mennäänkin heittämällä kärkeen maistamieni "kymppien" joukossa. Wow!

Ps. Tästä viskistä on tihkunut tietoja, että 10 yo ikämerkintä ei välttämättä pidä paikkaansa. Tarinan mukaan tynnyrin tarkkaa ikää ei tiedetty merkintöjen puuttumisen vuoksi, mutta se päätettiin pullottaa kuitenkin tällä ikämerkinnällä varustettuna. On siis syytä epäillä jo maunkin puolesta, että todellisuudessa viski on huomattavasti vanhempaa.

(kuva: whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti