keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Tarja - What Lies Beneath tour, Verkatehdas Hämeenlinna 7.12.2010

Kansainvälisen tason artistien esiintymiset Hämeenlinnassa ovat olleet varsin harvinaista herkkua, joten kun Tarja Turusen What Lies Beneath-kiertue kaupunkiin saapui, ei tilaisuutta voinut jättää käyttämättä.

Illan lämppäri Markize oli laitettu aloittamaan oma settinsä ihmeellisen aikaisin, joten tätä ranskalaisbändiä oli Verkatehtaan Vanajasalissa ihmettelemässä vain kourallinen yeisöä. Piakkoin toisen levynsä julkaiseva yhtye selvisi laulajatar Alina Dunaevskayan johdolla olosuhteisiin nähden varsin hyvin ja puolituntinen oli ihan mukavaa melodista "goottimetallia".


Ennen Tarjan astumista lavalle salikin täyttyi jo kohtuullisesti ja hyvä niin, sillä mukava ilta tästä muodostuikin.
Reilun puolentoista tunnin setissä pääpaino oli luonnollisesti My Winter Storm (2007) ja What Lies Beneath (2010)-levyjen materiaalissa, mutta mahtuipa mukaan hieman muistoja laulajan Nightwish-ajaltakin. Tarjan laulua on kyllä ilo kuunnella ja hän "peseekin" edelleen useimmat euroopan "oopperametallivokalistit" mennen tullen. Myös taustabändi vakuutti ja soitto kulki varmaotteisesti. Setin keskivaiheilla rumpali Mike Terrana jopa "varasti" shown takomalla harvinaisen viihdyttävän ja energisen soolon. Sellisti Max Liljan mukana olo kokonpanossa toi esityksiin syvyyttä, mikä korostui varsinkin hitaimmissa kappaleissa.

Esityksen loppupuoliskolla kuultiin hieno muutaman kappaleen akustinen tuokio, alkaen Nightwishin tunnelmallisesta Lappi-kappaleesta ja päättyen värisyttävän hienoon tulkintaan "lumiukkoklassikosta" Walking In The Air.
Akustisen "välipalan" jälkeen nupit vedettiin välittömästi kaakkoon, sillä Ciaran's Well ja In For The Kill jyräsivät todella raskaasti. Setin ehdoton tehokaksikko.

Encore-osuuden aloittanut Stargazers toi muistoja mieleen Nightwishin ajoilta ja nousi (odotetustikin) keikan huippuhetkien joukkoon.

Miinuspuolelle voidaan kirjata Tarjan oman kappalemateriaalin tietty heikkous, sillä sooloalbumeiden sisältö on hieman hajanaista ja paikoin vain keskinkertaista. Toki livenä monet näistä kappaleista kuullostivat kuitenkin huomattavasti levyversioita paremmilta.

Kokonaisuutena hyvä ja etenkin tyylikäs hevikeikka. Kyllä vastaavia kävisi täällä kotikulmilla useamminkin katsomassa.

Band:

* Tarja Turunen - Voice
* Mike Terrana (MASTERPLAN, SAVAGE CIRCUS, RAGE, YNGWIE MALMSTEEN) - Drums
* Christian Kretschmar (SCHILLER) - Keyboards
* Kevin Chown (TONY MACALPINE, TILES) - Bass
* Alex Scholpp (FARMER BOYS) - Guitar
* Max Lilja (HEVEIN, ex-APOCALYPTICA) - Cello




2 kommenttia:

  1. Hei!

    Et satu tietämään Markizen settilistaa?

    Make

    VastaaPoista
  2. Ei tietoa Markizen setistä. Ainoat mitkä tunnistin olivat "Mon Ange" ( http://www.youtube.com/watch?v=sIBosFFa-3U ) sekä Lady Gaga cover "Bad Romance".

    VastaaPoista