maanantai 1. kesäkuuta 2009

Benriach 1978 Moscatel finish.


Benriach 1978 Moscatel Finish, 30yo, 50%, cask no. 4412, bottled July 2008, Cask Type Moscatel Wine Barrel, 259 bottles.

Tämän viskin väri on kauniin oranssin punertava.
Täyteläinen tuoksu on aromaattisen hedelmäinen ja makea.
Maussa tuoksun tavoin erittäin makeaa hedelmäisyyttä ja mukaan tulee myös korkean iän aikaansaamaa kuivaa puuta. Jälkimaku onkin jo alun makeuden jälkeen huomattavasti kuivempi ja jää melko vaatimattomaksi.
Kokonaisuus aika tasapaksu.

Aina näiden iäkkäiden viskien (viini)finistelyissä herää epäilys, että mitä vikaa alkuperäisessä tynnyrissä on ollut, kun viski on toiseen tynnyriin siirretty (paranemaan?). Liian voimakas puumaisuus on varmastikin yksi "vika", mitä vahvalla esim. viinitynnyriviimeistelyllä saadaan peitettyä.

Benriachilta löytyy huomattavasti parempiakin vanhoja pullotteita kuin tämä.

1 kommentti:

  1. Tästä viskistä on jäänyt mieleen sellainen omituinen piirre, että se tuntui heikkenevän dramaattisesti saatuaan vähän enemmän aikaa lasissa. Ensimmäiset puoli tuntia olivat hyväksi viskille, mutta tunnin jälkeen viinifinistelyn tuoma makeus ja eksoottinen hedelmäisyys vaihtui kuivahkoon, kitkerään mausteisuuteen ja jo ennestäänkin lyhyt ja mitäänsanomaton jälkimaku lyheni vain entisestään.

    VastaaPoista