perjantai 27. maaliskuuta 2009

Port Ellen 8th Release palkittiin San Franciscossa


"San Francisco World Spirits Competition" on jälleen rankannut alkoholijuomia paremmuusjärjestykseen. "Best Single Malt" maininnan sai tällä kertaa Port Ellen 29yo 8th Release. Lisätietoa palkituista täältä.

Ei huono valinta, sillä tämä PE:n "Annual Release"-sarja on mielestäni kärsinyt hieman pullotusten liiallisesta samankaltaisuudesta, mutta tämä viime syksynä julkaistu 8th Release oli omasta mielestänikin askel todella hyvään suuntaan ja säväytti heti positiivisesti. Mainio viski ja varmasti voittonsa ansainnut. Tuon San Franciscon tapahtuman yhteydessä kerrottiin myös sarjan jatkumisesta, 9th Release on suunniteltu julkaistavaksi syyskuussa 2009.

Omat muistiinpanoni tästä viskistä viime syksyltä (13.11.2008):

Port Ellen 8th Release, 29yo, d.1978, 55,3%:
Tuoksu ei vielä hetken lasissa seisottamisella aukene, mutta maku ei tuota vaikeuksia. Suutuntuma on paksuhko, hyvin öljyinen ja kokonaisuus onkin jämäkämpi kuin viime vuoden julkaisussa. Suurin ero verrattuna 7th releaseen on savuisuus. Siinä missä seiskasta sai savua välillä oikein haeskella, on se tässä kasissa huomattavan vahvana läsnä. Suolaisuus on myös merkillepantavan voimakas ja se tuntuukin voimakkaana salmiakkisuutena. Korkeasta iästä kertoo hento kuivan puun vivahde jossain taustalla. Makeutta löytyy myös enemmän kuin monessa muussa Releasessa. (Nappasin viereen vertailun vuoksi myös hyvän 4th Releasen, joka tuntuu nyt todella kuivalle). Jälkimaku on pitkä, missä tuo herkullinen makeus kuivahtaa sopivasti jättäen miellyttävän, silkkisen pehmeän ja savuisen tunteen. Tämän maistamisen perusteella loistava viski ja kiilaa kyllä korkealle tässä nyt kahdeksan pullotuksen pituisessa sarjassa.

Taidanpa nyt näin perjantai-illan iloksi lorauttaa kyseistä juomaa lasiin ja tarkistaa vieläkö nuo loppuvuoden kommenttini ovat kohdallaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti