keskiviikko 28. tammikuuta 2009

2 X Bowmore 30yo


Vertailussa pari mainiota 30-vuotiasta viskiä Islayn saarelta:
Bowmore 30yo "Kranna Dubh" 43%, (lasipullo):
Täyteläinen, makea ja pehmeä. Maukkaan hedelmäinen, aavistus kirpeää marjaa tuo vivahdetta ja taittaa makeutta sopivasti. Tämä viski on mielestäni parantunut koko ajan pullon oltua nyt melko kauan auki. Savuisuus on vain aavistuksenomainen häivähdys. Hitaasti nautiskeltava herkku.

Bowmore 30yo "Seadragon" 43%, (keraaminen pullo):
Tuoksultaan tästä kaksikosta voimakkaampi. Makuun pätee melko hyvin samat kuin "Krannassakin", mutta makeus ei ole tässä versiossa niin hallitseva elementti, vaan vivahteikasta herukkaista kirpeyttä löytyy hieman enemmän. Loistava viski.

Keskinäiset erot pullojen välillä olivat siis pieniä, mutta Seadragon on makukaareltaan aavistuksen monipuolisempi, joten sille niukka voitto tässä "kaksintaistelussa".
Keraamisessa pullossa oleva Seadragon julkaistiin 1990-luvulla ja uudempi Kranna Dubh tuli markkinoilla 2006/2007 kieppeissä. Kummassakin pullotteessa on hienosti aistittavissa Bowmoren 1960- ja 70-lukujen hienon tislaustyön tulos. Tyylikästä "viskitaidetta", josta on ilo nauttia.

3 kommenttia:

  1. Tuota kuvaa katsellessa tuli mieleen mielenkiintoinen asia - oma B. "Sea Dragon" pulloni on tätä vanhempaa laatua, ja siinä on pullossa olevan kuvan alla koodi "B289". Osaatko valottaa mitä tämä tarkoittaa, samaa koodia en näe kuvan pullossa?

    VastaaPoista
  2. Moi.Kuvassa olevan pullon pohjasta löytyy koodi B230 0301. Olisikohan kyseessä pullonumero, pullotuskuukausi ja -vuosi? Edessä en ole tuota koodia missään pullossa nähnyt. Seadragonin laatikoita on olemassa ainakin kahta versiota: 1. Mattapintainen, missä kuva kehyksen sisällä tai 2. Kiiltäväpintainen sileä boxi, missä kuva laatikon reunoihin asti. Kuvan versio on "kehyksellinen", eli ilmeisesti uudempi malli? Mistä muuten osasit sanoa että sinun pullosi on vanhenpaa laatua?

    VastaaPoista
  3. Siis tarkoitin että se on original "Sea Dragon" eikä Kranna Dubh, jota moni myös kutsuu Sea Dragoniksi - eli siitä oli kyse kun sanoin "vanhemmaksi". Mutta joo, mun putelissa tuo B289 on painettu siihen pullon edustaan pullokoon ja alkoholiprosentin väliin. ?

    VastaaPoista